Potreba za ranim intervencijama ‘

Potreba za ranim intervencijama ‘

Međutim, tokom te godine, više od 86.000 tinejdžera u dobi između 15 i 17 godina rodilo je.

«Potrebno je za rane intervencije»

detaljno, tim je primijetio da na 1.000 tinejdžera između 15-17 godina, rođenje opada 63%, od 38,6 u 1991. do 14.1 u 2012.

Iako 73% tinejdžera u ovoj starosnoj grupi još nije imalo seks, više seksualno aktivnijih tinejdžera, preko 80% nije imalo formalnog seksualnog obrazovanja prije nego što su prvi put imali seksualno obrazovanje.

Uz to, gotovo 1 u 4 tinejdžera između ovih godina nikada nisu razgovarali sa roditeljima ili starateljima u vezi sa seksom.

Podijelite po etničkoj pripadnosti, podaci pokazuju da je stopa nataliteta u tinejdžerima ove dobi najveća za latinoameričke, ne-latinoameričke crne i američke indijerske teens.

«Moramo pružiti mladim ljudima uz podršku i mogućnosti koje su im potrebne za osnaživanje», kaže Shanna Cox iz CDC-ove podjele reproduktivnog zdravlja CDC-a. «Pokušaj uravnotežiti zadatak rađanja dok pokušava dovršiti svoje srednjoškolsko obrazovanje težak je niz okolnosti, čak i uz pomoć porodice i drugih», kaže i dodaje:

Rođenje su u povećanom riziku od ponovljenog rođenja dok je još tinejdžer. A ti su mlađi tinejdžeri manje vjerovatno da će zaraditi srednjoškolsku diplomu ili GED od starijih tinejdžera koji rodi. »

Iako je izvještaj otkrio obećavajuću statistiku – da je preko 90% tinejdžera koristio neki oblik kontracepcije posljednji put kada su imali seks – većina koja su se oslanjala «među najmanje efikasnom».

Budući da mnoge razlike u stopama tinejdžernih trudnoće postoje između etničkih grupa, CDC sugeriraju da postoji potreba za intervencijama i uslugama usmjerenim na određene kulturne grupe.

Organizacija kaže da roditelji i staratelji igraju posebno važnu ulogu u pomaganju tinejdžerima da izbjegnu rizično seksualno ponašanje, te da bi se dostavilo napomene za prevenciju ranije moglo potaknuti apstinentnost i korištenje suzbijanja.

U novembru 2013. godine, medicinska vest danas je izvijestila o studiji koja je sugerirala da je prevremeni natalitet pao na 15-godišnju nisku.

 • Pedijatrijski / dječji zdravlje
 • trudnoća / akušerstvo
 • Primarna njega

Verovatnije će pokušati samoubistvo nakon potres mozga

Novo istraživanje iz Kanade utvrdi da su tinejdžeri koji su pretrpjeli traumatičnu povredu mozga, poput potres mozga, u nekom trenutku u nekom trenutku, dvostruko su vjerojatnije da su žrtve školskog maltretiranja ili cyberbullying-a. Oni su također gotovo tri puta vjerovatno da će pokušati samoubistvo ili biti prijeti oružjem u školi u odnosu na vršnjake koji nikada nisu pretrpjeli takvu povredu.

Vodeći autor Gabriela Ilie, docent na Univerzitetu u Torontu i postdoktorskim momak u bolnici Svetog Miha, takođe u Torontu, kaže ne samo adolescenti koji su pretrpjeli traumatičnu povredu mozga četak bile žrtve of bullying, they are also more likely to:

 • Become bullies and carry weapons themselves
 • Engage in high-risk behaviors
 • Seek help from a Savjetovališta
 • Propisati lijekove za anksioznost, depresiju ili obojicu
 • uključiti se u probijanje i ulazak
 • a bez permission
 • Sell marijuana
 • Run away from home
 • Start fires
 • Get into fights at school.

Smatra se da je objavljena u PLOS-u prva koja je dala dokaze stanovništva u opsegu veze između traumatičnih ozljeda mozga i siromašnih ishoda za mentalno zdravlje u tinejdžerima.

djeca s traumatičnim ozljedama mozga «padaju kroz pukotine»

prof. Ilie kaže: «Ovi rezultati pokazuju da su ovi problemi mozga i mentalno zdravlje i problemi u ponašanju među tinejdžerima i dalje ostaju slijepo mjesto u našoj kulturi. Ova djeca propadaju kroz pukotine. »

Za njihovu studiju, ona i njeni koautori koristili su podatke iz 2011. godine Ontario studentske upotrebe i zdravstvene ankete (OSDUHS). Razvio Centar za ovisnost i mentalno zdravlje (CAMH) u Torontu, anketa je jedna od najdužih stalnih studija školskih škola na svijetu. Završio ga je gotovo 9.000 djece u ocjenama 7 do 12 pohađajući u javno financiranim školama širom Ontarija.

Iako je počelo kao istraživanje upotrebe droga, OSDUHS je sada širi studij zdravlja teenitara i dobrobiti i počeo je uključivati pitanja o traumatičnim ozljeda mozga u 2011. godini.

Pozovite Povećati prevenciju povrede mozga u mladim ljudima

Koautor dr. Robert Mann, direktor Osduhs i viši naučnik u Camhu, kaže da su već znali iz prethodne analize OSDUHS podataka da 1 u 5 tinejdžera u Ontario je izvijestio da je u svom životu doživeo traumatičnu ozljedu mozga (TBI). Dodaje:

«Odnos između pitanja TBI i mentalnog zdravlja se odnosi na veći fokus na prevenciju i daljnje istraživanje o ovom pitanju.»

Prof. Ilie kaže da tinejdžeri već imaju puno za rješavanje dok pokušavaju obaviti ko su i šta žele učiniti svojim životima. Doživljavanje traumatične povrede mozga može pogoršati bilo kakve probleme u ponašanju ili mentalnom zdravlju s kojima se već bore. Roditelji, ljekari, nastavnici i treneri moraju biti budni u potrazi za mladima sa traumatskim ozljedama mozga, ona poziva.

Takođe se pojavljuju traumatičnih ozljeda, dok se mladi bave rekreativnim i sportom, rizik od jednog bi bilo puno smanjenje ako su nosili kacige, a ako su praktici poput «provjere tijela» Prof. Ilie.

Provjera tijela je tehnika koja se koristi u kontaktnim timnim igrama poput hokeja, hokeja za led i lacrosse gdje igrač koristi svoje tijelo da poremeti protivnički posjed loptu ili pak.

U vrlo brzoj igri poput hokeja na ledu, to znači da igrač može «slam» u svog protivnika s velikom silom. Postoje potezi za ukidanje prakse – u maju 2013. Hokej Kanada izglasao je za zabranu tela za provjeru igrača mlađe od 13 godina – jer istraživanje pokazuje da značajno povećava rizik od traumatične ozljede.

Studija iz 1993. godine iz St. Michaelove bolnice – koji su koristili izveštaj o prevenciji i prevencije bolničkih bolnica – otkrio je da hokej na ledu za gotovo polovinu svih traumatičnih ozljeda mozga kod djece koji su učestvovali u organizovanim sportovima Izlet u odjel za hitne slučajeve u Kanadi.

Većina sredstava za tekuću studiju stigla je iz kanadskog instituta za zdravstveno istraživanje, Fondacije Ontario Neurotrauma, prirodnih nauka i inženjerskog istraživačkog vijeća, društvenih nauka i humanističkih istraživačkih vijeća, Kanada industrije i Ontario Ministarstvo zdravlja i dugoročne njege.

Medicinska vest danas je saznala i kako je nacionalni centar za veteranske studije utvrdio vezu između traumatičnih ozljeda mozga i povećao rizik samoubistva među vojske, a da je rizik veći među onima koji su pretrpjeli više njih traumatične ozljede mozga.

 • Mentalno zdravlje
 • Pedijatrijska hrana / dječje zdravlje
 • Psihologija / psihijatrija
 • sportska medicina / fitnes
 • ul>

  Neverovatno pogođeni «medijskim uređajima» od strane medijskih uređaja

  u velikoj izmjeni tinejdžera, ako su uzeli više od sat vremena da bi se spavali, bilo je gotovo 50% veće vjerojatnosti da su Provođenje više od 4 sata dnevno izvan škole na elektronskim uređajima, od računara i televizora do pametnih telefona i MP3 playera. Studija u Norveškoj uzela je u obzir vrijeme zaslona tokom dana kao i tokom sata prije spavanja.

  Objavljeno u BMJ Open, proučavanje gotovo 10.000 adolescenata pronašlo je i iz manjih količina vremena zaslona – ukupno više od 2 sata na uređajima izvan školskih sati bilo je povezano sa oba a Duže vremena za spavanje i kraća količina sna, a zatim stečena noć.

  Navođenje dokaza da se «gotovo svi američki adolescenti (97%)» (97%) «» imaju barem jedan elektronski medijski uređaj u svojoj spavaćoj sobi «, studijski autori odnose na» paralelni smjenak «prema» lošijoj sna » u proteklih decenija među adolescentima. »

  Istraživanje ankete u vrijeme zaslona prije nego što je krevet procijenio upotrebu modernih elektroničkih uređaja, tvrde autore, pa su dizajnirali upitnik koji bi gledao na «širok spektar novih elektroničkih uređaja» – PC, Mobitel, mp3 player, tablet, igraonica i TV.

  Ukupno vrijeme zaslona koje je istraživalo istraživalo uzelo u obzir sve vannastavne sate, a ne samo sat vremena prije spavanja, pitajući adolescente: «Izvan školskih sati, koliko vremena obično trošite na sljedeće radnim danima? »

  • TV igre (Playstation, Xbox, Wii, itd.)
  • PC igre
  • Internet chat
  • Pisanje i čitanje E-poruke
  • Korištenje računara u druge svrhe.

  17-19 godina (koji su srednjoškolci pod norveškim sistemom) mogli birati da odgovore ili na manje od pola sata, između pola sata i 1 sat, 2-3 sata, 4 sata ili više od 4 sata.

  Studija je uspoređena odgovora od tih adolescenata koji su trajali sat vremena ili više da bi se mogli spavati, sa odgovorima od onih koji su trajali manje sat vremena, kako bi mogli izvući korelacije sa korištenjem elektroničkih uređaja. U prosjeku su tinejdžeri prijavili da trebaju između 8 i 9 sati sna prije nego što se osjećaju odmarali, ali:

  • Bili su tri puta veću vjerojatnost da će im biti mlađi od 5 sati e-pošte Ili chatting online
  • Ovaj smanjeni san bio je preko 3,5 puta vjerovatnije ako su proveli više od 4 sata ispred bilo koje vrste ekrana.
  • Pozivi za ažurirani savjet za vrijeme ekrana

   «Preporuke za zdravu medijsku upotrebu koja se daje roditeljima i adolescentima trebaju ažuriranje», recimo istraživači, «i smjernice specifične za vrijeme U vezi s količinom i vremenom korištenja elektronskih medija. »

   Autori dodaju:

   «Trenutna preporuka ne postoji TV u spavaćoj sobi. Čini se, međutim, da mogu postojati i drugi elektronički uređaji koji imaju isti negativan utjecaj na stanje mirovanja, kao što su PC i mobilni telefoni. Rezultati potvrđuju preporuke za ograničavanje upotrebe medija uopšte. »

   Papir se završava prijedlogom da se tinejdžeri sa problemima koji spavaju mogu doći kroz samo uređaje, vjeruju da autori uzrokuju smanjeni san:

   «dok tehnologija može biti izvor tehnologije Nedostatak sna, može poslužiti i kao medij intervencije, jer su internektive zasnovane na internetu pokazale da su efikasne, a isplate, načini liječenja problema sa spavanjem. »

   Ostali istraživači pozivaju na vrstu posla predstavljenog u ovoj studiji. Trenutno smjernice za ograničavanje dječjeg korištenja zasnovane na ekranu «možda nisu zarobljeni» – to je bilo prikaz istraživača koji objavljuju u bmc javnom zdravlju prošlog mjeseca. Njihov rad dodaje:

   «Povećavanje upotrebe medija zasnovanih na ekranu [SBMU] u redovnim [elementarnim] školskim učionicama tokom redovnog školskog dana i za domaće zadatke, te za domaće zadatke, i za domaće zadatke, i za društvene mreže, i za društvene mreže, i za društvene mreže treba uzeti u obzir i ako se utvrdi tačnija procjena SBMU-a i njegove posljedice (pozitivne i negativne). »

   «Mediji i djeca» smjernice sa američke akademije pedijatrijskih mješavina ograniče se na preporuke nad vremenom zaslona za zabavne svrhe, ne uzimajući u obzir širu upotrebu uređaja koji se sada događaju tokom dana. Preporučuje roditelje ograničenje ove predstave u 1 ili 2 sata dnevno.

   Vodeći autor norveške analize – Mari Hysing Regionalnog centra za djetetovu i omladinsko zdravlje i dječije blagostanje, u Bergen, Norveška – prethodno je koristila istu veliku studiju stanovništva za istraživanje odnosa između sna i istrage između sna i istraživanja Pohađanje škole, pronalaženje da većina vrsta zlostavljanja na spavanje (od spavanja u trajanju mirovanja i više) rezultira lošijim pohađanjem.

   Izdavanje analize pohađanja škole prošlog novembra – iz iste 2012. godine «Mladi @ Hordaland, studija» – ona i njene kolege također su otkrili da je neuspjeh u pohađanju povezanih s velikim razlikama između BEDTimesa u vikendu u odnosu na one tokom sedmicu.

   • IT / Internet / e-mail
   • Pedijatrija / dječje zdravlje
   • poremećaji / spavanja / nesanica

   Tinejdžeri koji koriste kanabis u opasnosti od šizofrenije

   Izloženost marihuani u adolescenciji dovodi do promjena sličnih šizofrenije u mozgu, navodi istraživanja koja se objavljuju u časopisu u časopisu Cerebral Cortex.

   Statistika iz Nacionalnog instituta za zloupotrebu droga (NIDA) pokazuje da je 15% 8. razreda isprobalo marihuanu i preko 1% ga svakodnevno koristi.

   Marihuana, poznata kao kanabis, može izazvati senzacije opuštanja i euforije, ali anksioznost, strah, nepovjerenje i panike su također uobičajene, posebno sa visokim dozama ili ako je marihuana neočekivano moćan.

   Kratkoročni efekti uključuju gubitak memorije i prosudbe i izobličenje percepcije, što dovodi do oštećenih performansi u školi ili na poslu. Može biti i ovisnost.

   u tinejdžerima, marihuana utječe na moždane sustave koji i dalje sazrijevaju, potencijalno dovodeći do negativnog i dugotrajnog učinka na kognitivni razvoj.

   Upotreba je povezana sa psihozom

   velike doze marihuane mogu izazvati akutnu psihozu, uključujući halucinacije, zablude i gubitak osjećaja ličnog identiteta.

   Brze činjenice o marihuani

   • 45% studenata sa 12. razreda u SAD-u koristili su marihuanu
   • 15% koristilo ga u posljednjih mjesec dana
   • 6% koristi ga svakodnevno.

   Saznajte više o marihuani

   Ove su reakcije obično neugodne, ali privremene; Međutim, dugotrajni psihotični poremećaji, poput šizofrenije, bili su povezani sa upotrebom marihuane.

   Većina opojnih efekata koje traže rekreativni korisnici uzrokovani su glavnim psihoaktivnim – ili promjenom uma – hemikalija u drogu, delta-9-tetrahidro-kanabinol (THC).

   Thc nalazi se u smoli koja uglavnom proizvodi lišće i pupoljci ženske biljke kanabisa. Postrojenje sadrži preko 500 drugih hemikalija od kojih je više od 100 hemijski povezano sa THC-om. Noviji sojevi kanabisa sadrže veće koncentracije THC-a.

   Istraživači sa zapadnog univerziteta u Ontariju, Kanade, osvjetljavaju značajne, dugoročne uticaje THC na adolescentnom mozgu, nakon izlaganja adolescentnih glodara na THC.

   Tim je izvršio testove u područjima ponašanja koji se obično primijećuju u šizofreniji i drugim neuropsihijatrijskim poremećajima, poput društvene interakcije, motivacije i spoznaje, istraživačkog ponašanja, razine anksioznosti, kognitivne nesposobnosti, kognitivne osobe Za filtriranje nepotrebnih informacija – i raznih neuronalnih i molekularnih promjena.

   Upotreba kombinacije bihevioralnih i molekularnih analiza s vivo neuronalnom elektrofiziologijom, tim je u usporedbi dugoročni harmoniqhealth.com efekti izloženosti THC u adolescentima i odraslima.

   Promjene mozga naliku liče na karakteristike šizofrenije

   Rezultati su pokazali znatne i trajne ponašanja, neuronalne i molekularne promjene koje su identične neuropsihijatrijskim uvjetima, poput šizofrenije.

   adolescentni glodavci sa izloženom THC-om bili su društveno povučeni i pokazali su povećanu anksioznost, kognitivne dezorganizacije i nenormalne razine dopamina, a sve su karakteristike šizofrenije. Te se promjene nastavile u ranoj odrasloj dobi, dobro prošlo početno izlaganje.

   Nisu viđeni dokazi o štetnim, dugoročnim efektima u odraslih glodara, iako su i adolescenti i odrasli izloženi THC iskusnim deficitom u društvenoj spoznaji i sjećanju.

   Nenormalnosti ponašanja viđenih u adolescentima podsjećaju na pozitivne i negativne endofenotipoti povezane s šizofrenijem.

   Contents

Written by Tudesarrollodigital

Recent News

13 Unique and Fun First Date concerns to inquire of a man

Very first dates is thrilling, nerve-wracking, and ...

Study For The Ap Computer Science A Examination

Develop your Mandarin Chinese language skills and ...

Lumen review – exactly what do we understand about it?

Lumen software is actually a phenomenal and ...

iMeetzu review – what do we understand about any of it?

iMeetzu is exclusive talking web site that ...